Cannabis bier: een nieuwe trend?

Er is een groeiende trend om marihuana te verwerken in alcoholische en non-alcoholische drankjes. Canada is bezig een cannabis bier uit te brengen waarvan je higher zou worden dan van eetbare cannabis. In heel Canada is het recreatief gebruik van cannabis sinds 1 juli legaal. Canada is daarmee het tweede land in de wereld waar dat mag. Vanaf 2019 willen ze ook eetbare marihuana legaal maken. En nu willen ze dus ook als eerste cannabis bier op de markt brengen.
Brouwerijen in Canada zijn er druk mee bezig. In tegenstelling tot vele cannabis biertjes waar THC of CBD-olie aan toegevoegd is, zijn de nieuwe cannabis biertjes gebrouwen met behulp van de stengels van de cannabis plant. Het bier zou minder zoet zijn dan normaal bier. Ondanks dat 6,5mg aan THC en de alcohol verwijderd zijn, wordt je van het cannabis bier wel snel high.
Nu bierbrouwerijen de hete adem van de cannabisindustrie in hun nek voelen, zullen ze meer en meer naar alternatieven zoeken. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, waar marihuana gelegaliseerd is, neemt de alcoholconsumptie sindsdien met zo’n 15% af. Steeds meer bierproducenten zoeken daarom de samenwerking met grote marihuanaspelers op.
Wietwater van Heineken
Ook Heineken heeft een cannabisdrankje op de markt gebracht, geïnspireerd op de Indian Pale Ale. Brouwerij Lagunitas, een volle dochteronderneming in de Verenigde Staten, verkoopt sinds eind juli sprankelend hopwater met THC, het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in marihuana, in plaats van alcohol erin. Het wietwater, genaamd HiFi-Hops, zal op 50 plekken in Californië worden verkocht. Het drankje is echter niet gemakkelijk te verkrijgen, alleen bij speciale ‘apotheken’. Je kunt kiezen tussen twee varianten. De eerste bevat 10 mg THC, de tweede bevat 5 mg THC en 5 mg CBD. Er is ook een versie beschikbaar met cannabidiol CBD, het niet psychoactieve element, waarvan je een minder relaxed gevoel krijgt.
In Californië is de verkoop van marihuana sinds 1 januari gelegaliseerd, in alle omliggende staten niet. Californië volgt zeven andere staten waar de verkoop, teelt en het bezit van cannabis geoorloofd is. Door het federale gedoogbeleid van de VS mogen staten sinds 2013 zelf bepalen of ze wiet toestaan, onder de voorwaarde dat legale wiet niet in staten belandt waar het nog verboden is. Ook in Colorado wordt aan een non-alcoholisch cannabis biertje gewerkt. Wanneer zullen we het wietwater in Nederland kunnen kopen?
Tot die tijd is er gelukkig nog voldoende te koop in onze wietshop of in één van de vele growshops en coffeeshops die Nederland rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *