Eerste Europese wietcongres voor beleggers vindt in Amsterdam plaats
Dat de cannabissector helemaal hot is onder beleggers wisten we al. Nu strijkt ook het allereerste Europese wietcongres voor beleggers in Amsterdam neer, en wel op 26 september in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Op de Cannabis Capital Convention zullen verschillende bedrijven aanwezig zijn om de nieuwste ontwikkelingen en trends te bespreken en hun visie op de Nederlandse en Europese markt te vertellen, waaronder de Nederlandse medicinale cannabisproducent Bedrocan.
Tijdens het congres, dat helemaal aan cannabis gewijd zal zijn, worden onder andere de investeringskansen voor het verwerken van wiet in drankjes of chocolade besproken. In de Verenigde Staten en Canada is men daar al druk mee bezig. Zo bracht de Amerikaanse brouwer Lagunitas, eigendom van Heineken, recent in de Verenigde Staten het non-alcoholische cannabisdrankje Hi-Fi Hops op de markt. In Europa gaat dat door de huidige wetgeving nog niet zo gemakkelijk. Bij een volledige legalisatie van cannabis kan de Europese cannabismarkt over 10 jaar echter goed zijn voor meer dan 100 miljard euro!
Philips Lighting opgenomen in wiet index
Eén van de bedrijven die geld kan verdienen met de gelegaliseerde teelt en wiet verkopen is Philips Lighting. Het bedrijf werd onlangs als enige Nederlandse bedrijf opgenomen in de wiet index van Bloomberg. De lijst, POT genaamd, bevat 30 bedrijven die omzet halen uit de medicinale cannabissector. Philips Lighting werd opgenomen omdat het gloeilampen verkoopt waaronder marihuana geteeld kan worden. Het bedrijf verkoopt bij uitzondering aan producenten van medicinale cannabis, niet aan legale telers voor recreatief gebruik. Er is dus veel gaande in de wereld van beleggers in de cannabissector!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *